Пианистката Мартина Табакова е миналогодишен носител на наградата Млад музикант на

...
Пианистката Мартина Табакова е миналогодишен носител на наградата Млад музикант на
Коментари Харесай

Мартина Табакова: Класическата музика е в сърцето ми

Пианистката Мартина Табакова е миналогодишен притежател на премията Млад музикант на годината. Днес тя споделя за новите си планове - по какъв начин типичен музиканти (заедно с Лора Паносян -арфа) претворяват родопската национална ария " " и по какъв начин се снима клип с роял на язовир.

" В света на музиката съм въвлечена от четири и половина годишна възраст. Много съм щастлива, че работя това, което обичам " - по този начин стартира описа си Мартина. " Не е напълно същото да участваш онлайн в майсторски класове и да участваш единствено със записи в интернационалните състезания " - продължава Мартина и дава детайлности за последните триумфи в състезания в Москва и Париж..

" Пандемията ми отвори други сетива. Направихме аранжимент за класическа арфа на една не доста известна родопска ария, тъй че да звучи модерно. Българската фолклорна музика може по този начин да звучи настоящо и в 21-и век. "

 е по " Хумореска " на Панчо Владигеров. " Красивата му българска музика също е почерпена от фолклора - комбинацията ѝ с прелестната природа, където е снимана ще притегли нови фенове освен от България. " - сигурна е Мартина.

" Випускът ни в НМА бе много мощен. Сега се раздирам сред класика и поп, само че никога няма да напусна класическата музика, моето сърце е там " - приключва изповедта си Мартина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР